متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/06/31
  • - تعداد بازدید: 22
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

راهکارهای کاهش آلودگی میوه و صیفی را بشناسیم

راهکارهای کاهش آلودگی میوه و صیفی را بشناسیم


میوه و صیفی جات می توانند از راههای مختلفی آلوده شوند: در طول مرحله رشد، ترکیبات مضر موجود در خاک و آب و بهداشت ضعیف کارگران از جمله مواردی هستند که می توان به آن اشاره کرد. همچنین بعد از برداشت محصول، دستکاری زیاد می تواند خطر آلودگی را افزایش دهد.

آلودگی حتی می تواند پس از خریداری محصول در طول آماده سازی موادغذایی و ذخیره سازی ناکافی هم اتفاق بیافتد. با رعایت کردن چند نکته ساده می توانید میزان این آلودگی ها را حذف یا کاهش دهید و از خود و خانواده تان در مقابل بیماری های ناشی از این موادغذایی محافظت کنید.

طبق نظر سازمان غذا و دارو آمریکا در صورت امکان، محصولاتی را باید انتخاب کنید که فاقد هر گونه آسیب فیزیکی باشند و مطمئن باشید که مواد غذایی از پیش بریده شده مانند برگه های کاهو و اسلاید های هندوانه در خانه یا مغازه داخل یخچال یا بر روی یخ نگهداری شده باشند. علاوه بر این توجه به نکات زیر توصیه می گردد:

1. قبل از آماده سازی میوه و صیفی جات دستهایتان را به مدت 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.

2. قبل از خوردن و آماده سازی، قسمت های آسیب دیده و دارای لکه های قهوه ای را جدا کنید.

3. محصولات را قبل از پوست گیری شست و شو دهید، با اینکار آلودگی و باکتری ها نمی توانند از چاقو به داخل میوه و سبزیجات منتقل شوند.

4. محصول را به آرامی زیر آب جاری مالش دهید. نیازی به استفاده از صابون و هیچ محلول شست شوی دیگری نیست.

5. استفاده از یک برس تمیزکننده سبزیجات به منظور اسکراب محصولاتی مانند خیار و خربزه

6. خشک کردن محصولات با یک دستمال تمیز یا دستمال توالت به منظور کاهش باکتری های که ممکن است حضور داشته باشند.

7. حذف برگهای خارجی سر کاهو یا کلم

" الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 29419
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید